300 РОКІВ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ

"З видимого пізнавай невидиме", — казав найяскравіший українець — феноменальний Григорій Савич Сковорода. Наш мандрівник — родоначальник "філософії серця, людини і життя". Мудрість Григорія Сковороди — наша міцна зброя в часи страшних випробувань.

Зараз надто важливо продовжувати популяризацію української культури, розповідати усьому світу про велику спадщину, проти якої воює російський ворог, намагаючись стерти нашу ідентичність. Свідомі злочини рашистів — варварське знищення Національного музею Григорія Сковороди в селі Сковородинівка.

Нічого не вийде у московитів — вони не читали Сковороду і не знають про єдність серця, розуму та волі людини.

А ми читали, читаємо, будемо зачитуватись, пізнаючи глибоку істину життя. Адже Григорій Савич надихає нас, зміцнює у вірі, вчить єднатись та міцно тримати стрій, аби здобути Перемогу.

Учителька української мови та літератури Світлана Ільницька показала дітям таку просту, але завжди актуальну мудрість Сковороди. Допитливі учні 9 класу вкотре переконались яким багатогранним був Григорій Савич, поринувши у гру «Правда чи дія». Семикласники радо шукали та ділились інформацією про мандрівне життя філософа під час бесіди . Усі учні школи мали змогу почерпнути для себе багато цікавинок, зупинившись біля тематичної виставки «Світло свободи перемагає темряву».

Шануємо та дуже любимо нашого мислителя-мудреця, не тільки у день його 300-річного ювілею, а завжди. Адже цікавимось його поглядами на життя, стараємось наслідувати, вживаємо його афоризми, читаємо твори та поринаємо у філософію.

Світлана Ільницька

Сковорода 300 років

Кiлькiсть переглядiв: 29

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.