Рідна школа

Проект-реклама "Моя школа"

Навчальні дні травня пролітають, як відірвані листки календаря. Замріяні очі дівчаток вже повні романтики. У хлопців погляд горить бешкетництвом в передчутті екстремального, захоплюючого відпочинку.

Настінний годинник ритмічно відлічує останні хвилини уроку художня культура. Учні 9 класу працюють над завданням - створення реклами, проектної роботи, на яку націлила їх вчитель Галина Іванівна Підгребельна.

А що ж описати? Про що хочеться розповісти, чим поділитися? Тему обрали учні самостійно - школа, така рідна і близька. Ваньковицька... Адже лише кілька днів, і вони журавлиним ключем стоятимуть на шкільному подвір'ї. Останній дзвінок сповістить про незвідане та нове. А в душі тихе і незрозуміле хвилювання.

Рівні рядки учнівських робіт наповнені вдячністю своїм вчителям за терпіння, строгість і справедливість, наполегливість і чуйність, доброту і нескінченну віру в здібності своїх учнів. За те, що, не даючи ніяких поблажок, роками виховували в них характер, наполегливість, твердість духу і прагнення до знань.

...У нашій школі працюють чудові вчителі, які допомагають отримати якісну освіту, ВІДКРИВАЮТЬ нам двері у світле майбутнє, НАПОВНЮЮТЬ вірою у власні сили та наставляють на правильний шлях. Я вдячна вам...

Стахурська Надія

В пам’яті випускників зринають спогади минулих років. Ось смішні, веснянкуваті першокласники допитливо визирають зі свого класу, намагаючись влитися у вир шкільного життя. Уроки такі довгі, нескінченні. Перша вчителька, сувора і вимоглива, поступово стає їм другою мамою. І посварить, і пожаліє, і заступиться перед кривдниками.

...тут пройшли НАЙВЕСЕЛІШІ миті: шкільні свята - вечорниці , КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ, РІЗДВЯНІ колядки, роль вчителя у день самоврядування, ПІСНІ, КОНКУРСИ, змагання, уроки, ПРАКТИЧНІ РОБОТИ та досліди. А перерви! Перші несміливі кроки першачків, які невдовзі перетворюються у юрбу ГАЛАСЛИВИХ та нестримних МАЛЮКІВ. І наш випуск-2017, щирий на витівки, та друга мама - класний керівник... Не забуду...

Стецьків Христина

З роками старання вчителів дали свої плоди. З’явився інтерес до навчання, спрага нових знань і відкриттів. Бурхливі дискусії на уроках ледь не доходили до бійки, але мудрі викладачі вчили мислити логічно і вміти розв'язувати конфлікти словами. Розумники і розумниці викликали повагу серед однокласників і завжди були готові допомогти. Життя практично проходило в школі: уроки, обіди, всілякі конкурси та олімпіади, змагання, екскурсії.

...світлі та просторі класи, затишна бібліотека, смачні страви у їдальні. Мудрі вчителі, прекрасна завуч та справедливий і СТРОГИЙ директор - ось така наша школа...

Федів Анастасія

Пригадуються і неприємні моменти: прогули уроків, виклик батьків до школи, вирвані з щоденника листи з двійками. Ну і вони зараз здаються такими милими дрібницями. Бо невдовзі вони в останній раз всім класом пройдуть по рідних шкільних поверхах. Зайдуть в улюблений клас, сядуть за свої парти, щоб вислухати останнє напуття класного керівника.

Звичайно ж, ще будуть зустрічі випускників. Крім того, всі клянуться один одному у вічній дружбі. Але вже ніколи не повториться стан дитинства. Не повториться чистий, наївний погляд заплаканих очей. Не повториться нескінченна довіра дитини до оточуючих. Все це залишиться за зачиненими шкільними дверима, за межами шкільного двору, за прощальним помахом руки коханого і вже такого рідного вчителя.

Так хочеться побажати сьогоднішнім школярам не поспішати дорослішати. Радіти кожному моменту свого дитинства. Цінувати шкільну дружбу, тому що вона найміцніша. Поважати працю вчителів, тому що вона каторжна. Накопичувати знання, оскільки – це ваш фундамент. Нехай спогади про школу залишаються чистими, світлими і на все життя.

Кiлькiсть переглядiв: 434

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.